Klanten

Stichting Ver(?)Antwoord

Door zijn ervaringen op Zuid-Amerikaanse koffie- en bananenplantages maakte Jan Vugts letterlijk werk van zijn idealen.

Als kleine zelfstandige zette Jan Vugts daarom Stichting Ver(?)Antwoord op, waar ook zijn Bureau Ver(?)Antwoord onder valt. “Ik organiseer veel samen met stichtingen, scholen en bedrijven. Door gastlessen, debatten en maaltijden te verzorgen hoop ik ons bewustzijn hier te vergroten over de mogelijkheden van eerlijke wereldhandel en duurzaam voedsel.”

Waardering
Jan Vugts twijfelde niet lang over de boekhouding: “Daar was ik snel uit: die ging ik niet zelf doen. Ik houd helemaal niet van cijfers, dus dan kun je het beter overlaten aan mensen die er wel verstand van hebben, en het ook nog leuk vinden om te doen.” Buro Bilan verzorgt onder meer de btw-aangifte en de gezamenlijke jaaropgave van Jan en zijn vrouw. Zelf vindt hij de maatschappelijke betrokkenheid van Bilan duidelijk merkbaar: “Ik ben een kleine klant, maar ik weet dat ze mijn werk waarderen”.

Plezier in helpen
Die betrokkenheid uit zich ook op persoonlijke wijze. Sjaak Beirnaert, mede-eigenaar van Buro Bilan, zat een tijd in het bestuur van Stichting Ver(?)Antwoord. “Hij heeft meegedacht over nieuwe kanalen van fondsenwerving en kwam met goede tips. Aangezien ik daar nog weinig kaas van had gegeten, heb ik zeker profijt gehad van zijn inbreng.” Buro Bilan onderscheidt zich van andere administratiekantoren omdat ze er plezier in hebben om mensen met een ideaal of passie verder te helpen, vindt Jan. “Dat voel je ook in het contact met hen. Houden zo, zou ik zeggen.”