Nieuws

Brief Belastingdienst over toesturen van aanslag-kopieën naar Bilan

Het kan zijn dat je de afgelopen tijd een ‘blauwe brief’ hebt gehad van de Belastingdienst over de “Aanvraag activering machtigingsregistratie Servicebericht Aanslag door uw intermediair”.

Waarom? Bij de Belastingdienst zijn enkele zaken veranderd wat betreft het toesturen van kopieën van aanslagen aan ons kantoor. Tot nu toe was er een doorlopende machtiging voor het toesturen van deze kopieën.
Vanaf 2014 is er een nieuwe werkwijze voor het toesturen en machtigen van deze aanslagen. Hiervoor moet dan ook een nieuw akkoord worden gegeven door onze klanten.

Reageren hoeft niet
De brief die je nu ontvangen hebt, wil eigenlijk maar één ding zeggen: dat wij de machtiging hebben aangevraagd om vanaf nu de kopieën van de aanslagen voor het jaar 2014 te ontvangen. Als je het hier mee eens bent, hoef je dus niets te doen. Wil je de machtiging intrekken? Gebruik dan de  zogeheten intrekkingscode die bij de brief zit. We ontvangen dan graag een berichtje van je dat je de machtiging hebt ingetrokken.

Wat we doen met de kopieën? Die gebruiken we om te controleren of de Belastingdienst de aanslagen wel juist oplegt en – indien nodig – de aanslagen aan te passen.